zondag 3 oktober 2010

V van vorst op een heerlijke zondagmiddag.

Na een heerlijke warme zondag in oktober zagen we vanmiddag deze zwerm vogels vertrekken. Vroeger dacht ik altijd dat er dan vorst zou komen, omdat het de V van vorst was.
Samen met twee van mijn dochters ben ik vanmiddag wezen wandelen in Bentheim. Een prachtig toeristisch plaatsje in Duitsland.
Deel van het kasteel.

Het park.


Dan zien we nog een helicopter, waar je een vlucht mee kon maken.


Het was een hele gezellige zondagmiddag. We wilden een wandeling hier in het bos maken, maar kwamen dus enkele kilometers verder terecht. Supergaaf, leek net of we heel eventjes vakantie hadden.
Ik besef dat we dat eigenlijk veel vaker zo spontaan moeten doen.6 opmerkingen:

 1. Je hebt helemaal gelijk...zulke uitjes werken bijzonder ontspannend. We hebben vanmiddag een paar uur gewandeld door bos en hei, een prachtig gebied en dat was ook heerlijk!

  Een fijne week! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat 'n genot om zo dichtbij Bentheim te wonen. Wij gaan er toch wel 1 x per jaar heen om te fietsen in deze omgeving. Vandaag ook het bos een bezoek gebracht en net zoals velen met ons....genoten.
  Fijne dag. Trudie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. de V van vrijheid;-))
  prachtige plaatjes en net wat je zegt een vakantie gevoel dat krijg ik ook bij het zien van die mooie foto's, een hele fijne nieuwe week groetjes Irma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jij hebt heerlijk genoten...gewoon doen !! Vaker!!...........leuk !! fijne week liefs Ria....mooie foto's !!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Marga,

  Jij kan met je dochters nog vele wandelingen gaan maken want je woont in een prachtig deel van NL.
  Het is dan wel niet de V van vorst....waarom de vogels in die lijn vliegen, maar om energie te sparen, vliegen grotere, actief vliegende trekvogels vaak in formatie. Voorbeelden zijn ganzen en zwanen, kraanvogels, wulpen en lepelaars.
  Ze vertrekken naar warmere streken niet omdat ze het hier te koud vinden maar omdat er in de winter weinig te eten voor ze is.
  Want een vogel die vis eet kan geen vis vangen als er ijs ligt.

  Het prachtige kasteel gebouwd van Bentheimer zandsteen is zeker het bezoeken waard.

  Wij verbleven jaren geleden in Hotel Grossfeld in Bad Bentheim en vorig jaar wandelden we in december nog door de straten daar rondom het kasteel, en zo druk als het er in het hoogseizoen is zo rustig was het er toen.

  Fijne blogweek.
  Lieve groet,
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat een leuke middag heerlijk toch zo spontaan dat zijn de leukste uitjes. Groeten Emmy

  BeantwoordenVerwijderen