zondag 31 oktober 2010

Dagje winkelen, twee daagjes weg.


Afgelopen donderdag heerlijk ons jaarlijks winkeldagje ergens in Nederland. Mijn dochters en ik hebben dit jaar gekozen voor Arnhem.
's Morgens 9.00 met de trein vertrokken. Aangekomen begonnen met een lekkere kop koffie en een wafel met warme kersen en slagroom.
Veel, heel veel winkeles in en uit en gelukkig allemaal voldoende gekocht wat we graag wilden.
De dag afgesloten met een heerlijk etentje in Arnhem en daarna met de trein naar huis. Geen rekening gehouden met het feit dat de trein 's avonds niet zo vaak rijdt als overdag, dus tegen 23.30 erg moe maar wel voldaan thuis.

De andere dag vertrokken manlief en ik voor twee dagen naar Nijmegen, waar ik in de buurt een hotelletje had geboekt. Na lang in de auto te hebben gezeten, file, omleidingen dan eindelijk bij ons hotel.
Na onze spullen te hebben geinstalleerd in het hotel zijn we op zoek gegaan naar de Ooijpolder. Na een rit door de drukke stad en lang zoeken hebben we het niet gevonden. Wat bleek, we zaten aan de verkeerde kant van de Waal te zoeken. Maar de omgeving is daar ook erg mooi.
Toen Nijmegen in, lekker ergens gezeten wat gedronken en daarna aan de Waalkade gegeten.
Zaterdag opnieuwe op zoek naar de Ooipolder. We kwamen in een plaatsje Ubberegen terecht en hebben daar een erg leuke wandeling in het bos gemaakt.Raar he, zo,n grote " hand " om zo'n boom.


De kabouterboom.

Helaas begon het te regenen en zijn we toch nog even met de auto langs de goede kant van de Waal gereden. Prachtig. Hier gaan we vast nog wel eens naar toe.


Nog even gewinkeld in Nijmegen. Ook hier veel leuke winkeltjes.
Heb dus een paar heerlijke ontspannen dagen gehad. Gewoon heerlijk dat niets moet, maar genoten van de rust.

6 opmerkingen:

 1. Nou dat was dus zeer geslaagd!!....fijne zondag ! liefs Ria..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heerlijk zo'n winkel dagje met je dochters en het daarna met je man gezellig in een hotelletje, jij kan er dus weer even tegen.
  Leuk om over na te praten en om naar boven te halen op een sombere dag.

  Lieve groet,
  Hermine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ooh dit klinkt allemaal heerlijk! en bij een kabouterboom hoort toch een reuzenhand?? hihhi
  fijne zondag
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb mijn jeugd in groesbeek doorgebracht en ken deze omgeving (bijna) op m'n duimpje. Ja schitterend he....Je moet er absoluut eens in het voorjaar heengaan en dan ook beek/berg en dal en groesbeek een bezoekje brengen. Echt de moeite waard. Fijn dat je zo hebt genoten van en het winkelen met je dochters en met manlief. Kun je weer op 'n paar gezellige dagen terugkijken, toch. Wens je een gezellige week. Trudie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk dat je in Arnhem bent geweest...is een heerlijke winkelstad hè! Dat geldt inderdaad ook voor Nijmegen, al kom ik daar zelden!

  Een fijne week! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen