vrijdag 18 juni 2010

Eventjes vrij en alleen.

Voel me heel eventjes vrij en alleen. Heerlijk! Na mijn werk eventjes de stad in. Eventjes...nee dat hoeft niet. Ik hoef niet direct naar huis, want er is niemand thuis. Dus nog even verder slenteren, ook al heb ik vermoeide benen.
Kom in het lege huis. Zie de resten nog van de ochtend. Leeg glas, volle asbak, op de grond liggende post en een blije hond. Oke!
Ik zet de oven even aan en ga een eindje met de hond wandelen. Konijn eten geven en dan voor mezelf even wat salade op een warm pistoletje. Stilte!
Geen tv aan. Geen vragen hoeven te beantwoorden en niets hoeven te vragen. Heerlijk!
 Dan even was in de wasmachine. Een collega belt me om te overleggen hoe we vannacht het werk verdelen. Ja, personeel tekort en dan al te snel hebben gezegd , als je niemand hebt wil ik eventueel wel een deel van de nacht werken. Dus vannacht van 23.00 tot 3.00uur aan de bak.
Oke, maar ik heb nog een paar uurtjes. Even op de blog kijken. Eventjes te lang, want ik wil mijn moeder zo nog even bellen en mijn zus. Goed!
Daarna koffie drinken. Oh ja, ik wil ook nog even lezen. 'T is zo heerlijk rustig, ik kan doen en laten wat ik wil. Maar neem me voor om tegen 21.30 even te gaan slapen anders wordt het wel heel vermoeiend, want morgen heb ik een late dienst en zondag ook nog eens de hele dag werken. Maar ja! Nu nog even de stilte vast houden, heerlijk!
Man is op fietsweekend met de wielerclub. Dochter aan het werk tot 22.30 , andere dochter heeft personeelsfeest en de derde dochter nog in Australie.


Ik geniet nu lekker even van deze rust, omdat ik weet dit duurt maar even en dan is iedereen weer terug. Dan weer gekwebbel hier en gekwebbel daar. Stil is het bijna nooit. Tv aan, even koffie zetten, oh ja de was, de was, de was die maar door draait.
Maar van dat heerlijke drukke gezellige leventje hou ik. Daar doe ik het voor. Daar geef ik me voor.
Maar ik geniet nu nog even, nog even, van deze heerlijke rust!

7 opmerkingen:

 1. Ik begrijp je helemaal Marga...ik zou niet zonder hen kunnen, maar o...wat is een moment voor jezelf ontzettend fijn! Heerlijk om even alleen met jezelf te zijn!

  Een fijn weekend...werk ze! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wat heerlijk, maar alleen omdat je weet dat het maar tijdelijk is!

  Groet,
  Claudia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn zo even die stilte hé, al is het niet voor altijd gelukkig.
  Werk ze nog vannacht,en geniet nog eventjes van het alleen zijn.

  Fijn weekend!!!
  Groet Stina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lijkt me zeker heerlijk om eens de nodige uren voor jezelf te hebben. De hectiek van het gezin is heerlijk en heel gezellig natuurlijk maar zo af en toe lekker doen waar je zin in hebt en geen rekening te hoeven houden met anderen. dan komt een mens even tot rust, alhoewel.....vannacht al weer werken, en het weekend, veel sterkte daarbij. En uit je schtrijven is goed op te maken dat je er van genoten hebt.

  Heerlijk weekend,
  Lieve groet, Josephine

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk hoor!! tijdens het lezen zie ik je genieten...............en nu ben je aan het werk...dus als je zo thuis komt welterusten.............fijn weekend liefs van mij......

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk even de tijd en rust voor jezelf even lekker van genieten.
  Gelukkig is het voor tijdelijk want dan is je gezinnetje weer compleet.

  Fijn weekend,.............werk ze.

  Lieve groetjes Inka en Andre

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hi Marga!!!! Thank you so much for your lovely words on my blog!!!
  You have amazing flowers in your garden, those roses are so pretty!!!
  It´s a pleasure follow a blog as beautiful as yours,
  Have a nice Sunday!!
  (CatherineLovesRoses)

  BeantwoordenVerwijderen