woensdag 5 mei 2010

Nachtdienst.

Ongeveer een keer in de twee weken draai ik, naast mijn gewone werk, een nachtdienst. Ga dan naar mensen thuis die zorg nodig hebben of die gealarmeerd hebben omdat ze ziek zijn geworden of gevallen zijn. Ik maak vele kilometers 's nachts. Deze nachten bekijk je de nacht vaak anders. Het is tot een uur of vier erg rustig op straat. Af en toe kom ik een vrachtwagen of auto tegen. Na vier uur wordt het al wat drukker op straat met auto's. Maar ook krantenbezorgers beginnen al en vanuit de bakkerijen wordt al brood gebracht naar winkels. Tegen vijf uur wordt het langzaamaan licht en begint er een heel concert van vogels die tegen elkaar gaan fluiten. Het is een leuk sfeertje. Als ik geluk heb kan ik zo mijn bed in, mits ik geen oproep meer krijg.

6 opmerkingen:

 1. Tja het is een hele andere wereld he zo s'nachts waar de meeste mensen niet zoveel mee te maken krijgen. Leuke post dit.
  Groetjes Madelon

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie foto’s,ik vond het altijd heerlijk om s’nachts te werken,ik hebt het niet zo heel lang gedaan,lekker rustig en als de mensen naar hun werk gingen dan had ik het al gehad en ging lekker slapen,heerlijk.

  Lieve gr van ons.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heeeee.........Marga.wat mooi deze foto's !! tja s'nachts zien de dingen er heel anders uit !!.........

  Raar he?? eigenlijk !! je beleefd het ook anders.................nou ik hoop dat je lekker slaapt nu..............fijne dag groetjes Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja s'nacht is alles anders een heel ander sfeertje hangt er dan in de lucht. Ik merk daar eigenlijk nooit meer wat van want dan slaap ik meestal. Maar ik hoor meestal wel de vogels fluiten als ik nog lekker in mijn bedje lig, dat is altijd weer mooi om te horen. Groeten Emmy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hoi,hoi,kijk eens naar onze blog er staat een verassing voor je klaar.

  alvast gefeliciteerd,fijn weekend,gr van ons

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hoi marga,

  Leuk dat je mij volgt, vanaf nu ik jou ook!
  Ik heb verschillende blikjes van zwitsal, tzt zal ik ze bloggen!

  fijn weekend,

  groetjes Magriet

  BeantwoordenVerwijderen